x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția din Londra restricționează protestele legate de rasism din cauza violențelor

Poliția din Londra restricționează protestele legate de rasism din cauza violențelor

13 Iun 2020   •   19:00
Poliția din Londra restricționează protestele legate de rasism din cauza violențelor
Sursa foto: Hepta

Poliţia Metropolitană din Londra restricționează protestele mişcării Black Lives Matter şi a grupurilor de extremă dreapta, din cauza violențelor. Mii de protestatari antirasism au manifestat, vineri, în Marea Britanie, transmite dpa.

Au fost desemnate zone separate în centrul Londrei, atât pentru Black Lives Matter, cât şi pentru contraprotestele grupurilor de extremă dreapta, stabilind încheierea lor până la ora 17:00 (16:00 GMT).

Sute de mii de persoane s-au alăturat protestelor din ultimele trei săptămâni, iar media britanică şi politicieni au subliniat atacurile împotriva poliţiştilor comise de unii manifestanți.

O dezbatere publică acerbă are loc asupra deteriorării statuilor unor figuri istorice, legate de comerţul britanic cu sclavi şi imperialism.

Multe persoane au protestat, ieri, la Londra şi în alte oraşe, în pofida faptului că premierul Boris Johnson a denunţat că mişcarea a fost deturnată de extremişti cu intenţii violente.

"Nu vom fi reduşi la tăcere", a postat pe Facebook grupul Black Lives Matter Londra.

Poliţia a avertizat că participarea la protestele din Londra, sâmbătă, încalcă regulile de distanţare socială impuse din cauza pandemiei de coronavirus și care limitează grupurile la maximum şase persoane.

Comandantul Poliţiei Metropolitane, Bas Javid, a declarat că înţelege de ce oamenii vor să-şi facă vocile auzite, întrucât există sentimente foarte profunde în rândul comunităţii persoanelor de culoare.

"Dar direcţia guvernului arată că rămânem într-o pandemie şi oamenilor li se cere să nu se adune în grupuri mari", a spus Javid, îndemnând oamenii să nu se vină la Londra pentru a protesta.

×