x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția germană investighează sute de presupuse crime de război în Ucraina

Poliția germană investighează sute de presupuse crime de război în Ucraina

18 Iun 2022   •   20:00
Poliția germană investighează sute de presupuse crime de război în Ucraina
Sursa foto: Agerpres

Poliția germană investighează sute de posibile crime de război comise de ruși în Ucraina, transmite Sky News.

„Până în prezent, numărul de anchete are trei cifre. Scopul nostru clar este de a-i identifica pe cei responsabili de atrocități, de a le dovedi acțiunile prin intermediul investigațiilor noastre și de a-i aduce în fața justiției”, a declarat Holger Muench, Oficiului federal de criminalistică al Germaniei ( BKA, pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Ancheta include oficiali politici și militari suspectați că au avut legătură cu presupuse crime de război.

"Aceasta este partea cea mai dificilă a anchetei noastre, o muncă de puzzle complex. Obiectivul nostru clar este de a-i identifica pe responsabilii atrocităţilor, de a demonstra actele lor prin investigaţiile noastre şi a-i aduce în faţa justiţiei", a explicat acesta,  care a precizat că anchetele sunt la început. 

BKA este ajutat de serviciile de informaţii germane (BND). Anchetatori germani ar putea fi trimişi în Ucraina, dar ar trebui să primeascăun mandat internaţional. 

La începutul lunii iunie, procurorul-șef al Ucrainei, Iryna Venediktova, a anunțat că peste 15.000 de presupuse crime de război au fost reclamate în Ucraina de la începutul invaziei rusești. Ea a mai spus că au fost identificați peste 500 de suspecți, printre care se află comandanți militari și propagandiști ruși.

După retragerea trupelor ruse din localităţile Bucea şi Irpin, aflate la nord-vest de Kiev, sute de cadavre au fost descoperite. Autorităţile ucrainene au acuzat Rusia pentru crime de război.

Autoritățile din Rusia au negat în permanență că atacurile lor au vizat civili sau că rușii au fost implicați în crime de război.

 





 

×