x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia germană, pe urmele asasinilor familiei lui Albert Einstein

Poliţia germană, pe urmele asasinilor familiei lui Albert Einstein

19 Feb 2011   •   13:52
Poliţia germană, pe urmele asasinilor familiei lui Albert Einstein
152795-.jpgBiroul pentru Investigaţii Criminale din statul german Baden-Wurttemberg a deschis o anchetă pentru a identifica asasinii familiei laureatului premiului Nobel Albert Einstein, la 66 de ani după producerea crimei, relatează EFE, reluând o informaţie publicată astăzi de "Bild".

Cu nouă luni înainte de încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, pe când trupele naziste se retrăgeau din Italia, un comando al Wehrmachtului a luat cu asalt locuinţa lui Robert Einstein, văr cu celebrul savant, şi i-a ucis soţia şi cele două fiice, la 3 august 1944.

Potrivit "Bild", citat de Agerpres, filiala LKA din Stuttgart a redeschis cazul pentru a afla dacă mai este posibil să-i reţină pe foştii militari germani care au luat parte la comiterea asasinatului dintr-o localitate de lângă Florenţa.

După cât se pare, naziştii şi-au dat seama după nume că Robert Einstein era evreu şi au decis să-l omoare, împreună cu familia sa, fiind bănuit de spionaj.

Vărul lui Einstein se ascunsese şi a scăpat cu viaţă, dar nu a putut depăşi trauma produsă de asasinarea familiei sale şi s-a sinucis un an mai târziu, în 1945, la puţin timp după terminarea conflagraţiei mondiale.

×