x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția londoneză anunță că incidentul de la muzeu nu are legătură cu terorismul

Poliția londoneză anunță că incidentul de la muzeu nu are legătură cu terorismul

07 Oct 2017   •   18:33
Poliția londoneză anunță că incidentul de la muzeu nu are legătură cu terorismul

Poliţia londoneză a anunţat că, în această etapă, incidentul petrecut sâmbătă în faţa unui muzeu din vestul Londrei în care au fost rănite mai multe persoane nu este considerat ca având legătură cu terorismul, transmit Reuters şi EFE.

Incidentul s-a produs la ora 13:20 GMT.

Poliţia londoneză a anunţat sâmbătă că mai mulţi trecători au fost răniţi în apropierea Muzeului de Istorie Naturală din oraş şi că un bărbat a fost reţinut la locul incidentului, transmite Reuters, care aminteşte că presa britanică a relatat că o maşină a pătruns pe trotuarul din faţa muzeului.

BBC a citat declaraţiile unui agent de poliţie prezent la faţa locului şi care a spus că, după părerea sa, rănile suferite de trecători sunt "minore".

Poliţia a descris incidentul din zona South Kensington, din vestul Londrei, drept o coliziune şi a menţionat că anchetează cazul.

"Investigaţiile pentru stabilirea circumstanţelor şi a motivului sunt în curs de desfăşurare", a anunţat poliţia. În declaraţia poliţiei londoneze se mai menţiona că la faţa locului se află agenţi de poliţie şi că a fost solicitat şi serviciul de ambulanţă din Londra, care la rândul său a transmis că răspunde apelului.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a scris pe Twitter că cooperează cu poliţia după "un incident serios" în faţa clădirii şi că va furniza mai multe informaţii mai târziu. Totodată, un purtător de cuvânt al muzeului a declarat pentru Reuters că accesul în clădire este interzis şi că cei aflaţi deja în muzeu sunt scoşi afară printr-o ieşire secundară.

Muzeul a fost evacuat de poliţie, ca măsură de precauţie. Muzeul de Istorie Naturală este una dintre cele mai populare atracţii turistice din Londra.

Totodată, forţele de ordine au închis staţia de metrou South Kensington, aflată în apropierea muzeului, în schimb a lăsat deschise alte staţii din zonă.

Un purtător de cuvânt al Downing Street a anunţat că şefa executivului britanic, conservatoarea Theresa May, urmăreşte îndeaproape situaţia.

Imaginile şi fotografiile difuzate pe reţelele sociale arată distrugerile produse în zonă, precum şi o prezenţă semnificativă a agenţilor înarmaţi şi un elicopter care survolează zona, aflată în plin centrul Londrei şi una dintre cele mai aglomerate din oraş.

Reuters aminteşte că nivelul de alertă de securitate este aproape de maxim, ceea ce înseamnă că un atac al unor militanţi este considerat foarte probabil, iar în acest an au avut loc deja cinci atacuri, în trei dintre ele fiind implicate vehicule.

În martie, un bărbat a intrat cu maşina în trecători pe podul Westminster din Londra, ucigând patru persoane, iar apoi a înjunghiat mortal un poliţist de la Parlamentul britanic.

Trei militanţi islamişti au intrat în trecători cu maşina pe podul din Londra, în iunie, după care au înjunghiat la întâmplare oameni în restaurantele şi barurile din zonă, ucigând opt persoane, iar în aceeaşi lună o camionetă a intrat în mulţimea de credincioşi din apropiere de o moschee din nordul Londrei, atacul soldându-se cu un mort. AGERPRES

×