x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia turcă a arestat două persoane suspectate că pregăteau un atentat sinucigaş la Ankara, de Revelion

Poliţia turcă a arestat două persoane suspectate că pregăteau un atentat sinucigaş la Ankara, de Revelion

30 Dec 2015   •   12:43
Poliţia turcă a arestat două persoane suspectate că pregăteau un atentat sinucigaş la Ankara, de Revelion

Poliţia turcă a arestat două persoane la Ankara, suspectate că sunt membri ai grupării teroriste Statul Islamic şi că pregăteau un atentat sinucigaş de Revelion în capitala Turciei, a anunţat miercuri o oficialitate turcă.

'Îi bănuim că ar fi membri ai Statului Islamic şi că pregăteau un atentat de Revelion în capitala' Turciei, Ankara, a declarat pentru France Presse sursa citată sub rezerva anonimatului.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi de poliţia antiteroristă miercuri dimineaţa la Mamak, un cartier muncitoresc al capitalei Ankara, a declarat o altă sursă oficială.

Potrivit posturilor de televiziune, cei doi suspecţi erau urmăriţi de ceva vreme de către forţele speciale de poliţie, care au decis în cele din urmă să-i aresteze.

Turcia se află în stare de alertă de la atentatul sinucigaş din 10 octombrie, din faţa gării centrale din Ankara, soldat cu 103 morţi şi peste 500 de răniţi. Autorităţile turce au indicat Statul Islamic drept principalul suspect de comiterea acestui atac, cel mai sângeros din istoria ţării. După atacul de la începutul lunii octombrie, forţele de poliţie şi-au intensificat arestările în mediile jihadiste din Turcia.

×