x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția turcă a arestat un suspect în urma atentatului de la Istanbul

Poliția turcă a arestat un suspect în urma atentatului de la Istanbul

14 Noi 2022   •   07:08
Poliția turcă a arestat un suspect în urma atentatului de la Istanbul
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Interne spune că poliția a arestat „persoana care a plasat bomba” care a explodat pe bulevardul Istiklal din Istanbul.

Potrivit Al Jazeera, poliția turcă a arestat un suspect pentru atentatul din centrul Istanbulului, în urma căruia cel puțin opt persoane și-au pierdut viața, iar alte 81 au fost rănite.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat luni reporterilor că suspectul aflat în arest a fost „persoana care a lăsat bomba care a provocat explozia” pe o arteră aglomerată din cel mai mare oraș al Turciei.

Soylu a dat vina pe Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) pentru explozia de duminică de pe bulevardul Istiklal, spunând: „Evaluarea noastră este că ordinul pentru atacul terorist mortal a venit de la Ayn al-Arab, în ​​nordul Siriei”, unde a spus că grupul are sediul.

„Vom riposta împotriva celor care sunt responsabili pentru acest atac terorist atroce”, a spus el, adăugând că numărul morților a crescut de la șase la opt și că 81 de persoane au fost rănite, două dintre ele în „stare critică”.

Niciun grup nu a revendicat încă responsabilitatea pentru explozie.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a descris duminică explozia ca fiind „perfidă” și a spus că „miroase a terorism”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: atentat Instanbul suspect pkk terorism bombă