x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politica de separare a familiilor este prostească, potrivit managerului unei tabere unde sunt ţinuţi copiii

Politica de separare a familiilor este prostească, potrivit managerului unei tabere unde sunt ţinuţi copiii

26 Iun 2018   •   12:35
Politica de separare a familiilor este prostească, potrivit managerului unei tabere unde sunt ţinuţi copiii

Un manager de la o tabără din Texas, unde se află în detenţie copiii separaţi de părinţi, în apropiere de graniţa cu Mexicul, a afirmat luni că politica lui Donald Trump de “toleranţă zero” în privinţa imigraţiei, politică ce a dus la separarea a mii de familii, este “proastă”, scrie The Guardian.

Într-o discuţie cu jurnaliştii din cadrul unui tur al facilităţilor taberei din Tornillo, din apropiere de El Paso, Texas, managerul, care a solicitat anonimatul, a spus că separarea familiilor “este o decizie proastă, tâmpită”.

“Tot ce face este să rănească copiii”, a spus managerul.

În ciuda unui ordin executiv venit din partea preşedintelui, potrivit căruia familiile nu ar trebui să mai fie separate, 23 de copii din tabăra din Tornillo rămân separaţi de familiile lor.

La controversata tabără formată din 22 de corturi mari, jurnaliştilor li s-a spus că în afară de cei 23 de copii care au fost separaţi, 326 de copii au intrat în SUA singuri.

Doar 14 dintre cei 326 de copii sunt fete, care sunt cazate în corturi separate de cele ale băieţilor.

×