x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polițiștii din Dallas, în stare de alertă

Polițiștii din Dallas, în stare de alertă

11 Iul 2016   •   15:20
Polițiștii din Dallas, în stare de alertă
Sursa foto: Gerald Herbert/AP

Sediul central al poliției din Dallas a fost plasat în alertă, sâmbătă, timp de câteva ore, după ce s-a primit o amenințare la adresa forțelor de ordine. Declanșarea alertei a avut loc la două zile după ce un lunetist izolat a ucis cinci polițiști și a rănit alți șapte.

"Departamentul poliției din Dallas a primit o amenințare anonimă la adresa forțelor de ordine din întregul oraș și a luat măsuri preventive" pentru a întări securitatea, anunța un comunicat al poliției locale. După declanșarea alarmei, sediul central al poliției a fost evacuat. Membri ai forțelor de elită SWAT au fost desfășurați în jurul clădirii principale. Alerta a fost ridicată în jurul orelor 20.00 (duminică, 01.00 GMT), la două ore după închiderea circulației în zonă. Joi seară, Micah Johnson, fost soldat de culoare în vârsta de 25 de ani, care locuia într-o suburbie a Dallasului, a deschis focul asupra forțelor de ordine la finalul unei manifestații de protest față de asasinarea a doi bărbați afroamericani, victime ale poliției cu câteva zile înainte, unul în Louisiana, celălalt în Minnesota. Fără antecedente penale, Johnson era rezervist al armatei americane și fusese în misiune în Afganistan, din noiembrie 2013, până în iulie 2014. Poliția a descoperit la domiciliul său un veritabil arsenal. El a fost ucis de poliție vineri în zori, după mai multe ore de negocieri, în timp ce era baricadat într-un garaj. Poliția a detonat o bombă în garaj, cu ajutorul unui robot telecomandat. Johnson a explicat că era "furios", după uciderea celor doi bărbați de culoare și a spus că voia "să ucidă albi, în special polițiști albi". Atacul a avut loc în apropierea locului unde fusese asasinat președintele John F. Kennedy, în 1963.

Ucigașul a susținut că "nu era afiliat niciunui grup și că făcut totul de unul singur", a afirmat șeful poliției din Dallas, David Brown.

 

×