x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia - Alegeri anticipate

Polonia - Alegeri anticipate

de Delia Zahareanu    |    10 Sep 2007   •   00:00
Polonia - Alegeri anticipate
Sursa foto: WOJTEK RADWANSKI/

Fostul preşedinte polonez Aleksander Kwasniewski a lansat ieri la Varşovia campania pentru constituirea alianţei intre socialişti şi democraţii LiD pentru anticipatele pe care gemenii Kaczynski le-au decis pentru data de 21 octombrie.



Fostul preşedinte polonez Aleksander Kwasniewski a lansat ieri la Varşovia campania pentru constituirea alianţei intre socialişti şi democraţii LiD pentru anticipatele pe care gemenii Kaczynski le-au decis pentru data de 21 octombrie, relatează prestigiosul Financial Times.

Iar aceasta imediat după ce Dieta (legislativul de la Varşovia) a procedat la autodizolvarea sa, vineri seară, cu o majoritate de 377 din 460 de voturi, majoritate obţinută printr-o alianţă a partidului conservator controlat de fraţii Kaczynski, cu principalele formaţiuni din opoziţie, relatează AFP. La scurt timp după anunţul oficial al autodizolvării parlamentului polonez, premierul Jaroslaw Kaczynski a anunţat că 15 din cei 22 de miniştri ai guvernului său au fost revocaţi din funcţie de fratele său, preşedintele Lech Kaczynski.


Cei doi au dorit să evite astfel mai intăi un vot de neincredere al parlamentului asupra executivului, unde opoziţia liberală dorea destituirea tuturor membrilor guvernului, iar apoi pierderea tuturor miniştrilor din posturile-cheie. Printre miniştrii indepărtaţi, dar reactivaţi in posturile mult mai sigure de secretari de stat se numără fostul ministru al Afacerilor Externe, Anna Fotyga, ministrul Justiţiei şi Zbigniew Ziobro.

×
Subiecte în articol: externe