x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă evită să comenteze decizia Poloniei, dar reafirmă refuzul de a furniza avioane Ucrainei

Casa Albă evită să comenteze decizia Poloniei, dar reafirmă refuzul de a furniza avioane Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2023   •   22:15
Casa Albă evită să comenteze decizia Poloniei, dar reafirmă refuzul de a furniza avioane Ucrainei

Administraţia de la Washington a evitat, joi, să evalueze în vreun fel decizia Poloniei de a furniza Ucrainei avioane de vânătoare MIG-29, dar a reafirmat refuzul Statelor Unite de a transfera aeronave F-16.

"Acestea sunt decizii suverane ale fiecărei ţări, iar noi respectăm aceste decizii suverane. Fiecare ţară stabileşte ce oferă (...). Nu este rolul Statelor Unite să caracterizeze decizia Poloniei într-un mod sau în altul", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

John Kirby a subliniat că anunţul Varşoviei privind transferul de avioane MIG-29 în Ucraina printr-o decizie luată separat de celelalte state membre NATO nu va modifica raţiunile decizionale la Washington. "Analiza noastră în privinţa avioanelor F-16 nu se schimbă", a subliniat Kirby, reiterând, conform CNN, refuzul de a furniza aeronave de vânătoare.

Preşedintele Joseph Biden a semnalat că Statele Unite nu analizează, deocamdată, posibilitatea de a furniza avioane de vânătoare Ucrainei, deşi nu a exclus această posibilitate în viitor.

Polonia va furniza Ucrainei primele patru avioane de vânătoare de tip MIG-29, transferul urmând să fie efectuat în următoarele zile, a anunţat joi preşedintele Andrzej Duda.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Polonia Ucraina Mig-29