x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia își menține dreptul de veto asupra pactului UE privind migrația

Polonia își menține dreptul de veto asupra pactului UE privind migrația

de Redacția Jurnalul    |    29 Sep 2023   •   12:45
Polonia își menține dreptul de veto asupra pactului UE privind migrația
Sursa foto: Hepta

Polonia își va menține dreptul de veto asupra unui pact al Uniunii Europene privind migrația, a declarat vineri premierul polonez. UE încearcă să construiască un sistem de repartizare a solicitanților de azil care ajung în Europa în afara punctelor oficiale de trecere a frontierei.

„Voi merge la Consiliul European săptămâna viitoare, unde îmi voi menține dreptul de veto privind migrația ilegală. Aceasta este o încercare de a ataca nu numai suveranitatea Poloniei și a altor state membre, ci și o încercare de a destabiliza UE într-un mod nedemocratic", a declarat premierul Mateusz Morawiecki, potrivit Reuters.

Partidul polonez de guvernământ Lege și Justiție (PiS) participă la alegeri pe 15 octombrie, iar una dintre principalele sale promisiuni de campanie este protejarea Poloniei față de migrația ilegală. Partidul a anunțat un referendum pe tema migrației în aceeași zi cu scrutinul.

Cel mai înalt oficial al UE în materie de migrație a declarat că blocul comunitar încearcă să ajungă la un acord asupra modului în care să gestioneze migrația. Declarația a fost făcută joi, la scurt timp, după ce discuțiile miniștrilor din țările membre nu au dus la realizarea unui acord final.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Polonia migratie