x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premier Polonia: Vizita lui Biden „va reasigura întreaga Europă” de angajamentul SUA față de Ucraina

Premier Polonia: Vizita lui Biden „va reasigura întreaga Europă” de angajamentul SUA față de Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2023   •   20:56
Premier Polonia: Vizita lui Biden „va reasigura întreaga Europă” de angajamentul SUA față de Ucraina
Sursa foto: Hepta

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că se așteaptă ca vizita președintelui american Joe Biden din această săptămână să fie un semnal de „confirmare puternică” a obiectivului comun al țărilor lumii de a învinge Rusia în Ucraina.

Biden „va reasigura întreaga Europă că Statele Unite sunt alături de noi în această luptă pentru libertate și pace”, a declarat Morawiecki într-un interviu acordat duminică la CBS.

„Mă aștept să existe o confirmare foarte puternică a rezilienței noastre și a eforturilor noastre comune de a învinge Rusia în Ucraina”, a spus Morawiecki.

„În loc să spunem, așa cum spun unii politicieni vest-europeni, că Rusia nu poate câștiga acest război și că Ucraina nu poate fi învinsă, trebuie să schimbăm paradigma și să spunem: „Ucraina trebuie să câștige și Rusia trebuie să fie învinsă””, a mai spus premierul polonez.

Biden urmează să sosească marți la Varșovia pentru această călătorie de două zile, programată în preajma aniversării unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

Președintele se va întâlni marți cu omologul său polonez, Andrzej Duda, pentru a discuta despre ajutorul polonez pentru Ucraina, alături de rolul logistic „important” pe care Polonia l-a jucat în obținerea ajutorului pentru Ucraina, a anunțat vineri Casa Albă.

(sursa: Mediafax)

×