x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia / Români arestaţi pentru crimă

Polonia / Români arestaţi pentru crimă

04 Mai 2009   •   00:00

Trei cetăţeni români au fost arestaţi în Polonia pentru agresarea unei femei în vârstă de 79 ani, care a decedat în urma loviturilor primite, a anunţat luni poliţia din Szczercow, în apropiere de Lodz, informează AFP.



"Cei trei bărbaţi, originari din zona Hârseni, judeţul Braşov, din România, au putut fi arestaţi datorită imaginilor înregistrate cu camerele de supraveghere ale municipalităţii", a precizat Joanna Kacka, purtătoare de cuvânt a poliţiei. Femeia agresată, care se ocupa cu vânzarea şi cumpărarea de bijuterii, locuia singură în casa unde doi dintre cei trei români au pătruns cu puţin timp înaintea atacului, după cum arătat camerele de supraveghere, a indicat sursa citată. Victima a reuşit să alerteze ea însăşi trecătorii, înainte de a muri din cauza rănilor suferite.


Poliţia a identificat numărul de înmatriculare al automobilului cu care au fugit agresorii. Aceştia au fost arestaţi câteva ore mai târziu, în compania unui al patrulea român care îi ajutase să vândă bijuteriile furate victimei, şi care a fost reţinut pentru complicitate. Cei trei români, cu vârste între 18 şi 34 de ani, şi-au recunoscut vinovăţia. Ei riscă până la 12 ani de închisoare, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

×
Subiecte în articol: externe