x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fermier german a pus scutece vacilor pentru a nu încălca legislaţia europeană

Un fermier german a pus scutece vacilor pentru a nu încălca legislaţia europeană

09 Oct 2014   •   13:14
Un fermier german a pus scutece vacilor pentru a nu încălca legislaţia europeană

Johann Huber, un crescător de vaci din Germania, a pus scutece celor 18 vaci pe care le deţine în încercarea de a nu încălca legislaţia UE, dar şi pentru a protesta faţă de normele pe care este obligat să le respecte pentru a nu pierde subvenţiile.

Legislaţia UE interzice folosirea îngrăşămintelor care conţin nitraţi pe suprafeţele care au o înclinaţie mai mare de 15%. Regula a fost impusă pentru a se împiedica contaminarea apelor curgătoare cu aceste substanţe poluante.

Huber spune că această lege înseamnă că vacile, al căror bălegar conţine azot (substanţă din familia nitraţilor), nu mai pot fi scoase la păscut pe dealuri, deoarece, dacă îşi fac nevoile, se consideră că încalcă legea care interzice fertilizarea cu nitraţi.

Huber, susţinut şi de asociaţia fermierilor din Bavaria, cere ca legea europeană să fie nuanţată, pentru că în forma actuală, crescătorii riscă să piardă subvenţiile venite de la UE dacă îşi scot vacile la păscut pe dealuri.

Până atunci, însă, acesta a confecţionat scutece gigantice, pe care le-a montat vacilor pentru ca acestea să nu polueze dealurile cu bălegar.

"Nu avem scutece standard, nu există încă aşa ceva în comerţ", spune Huber.

×
Subiecte în articol: nitraţi ingrasamant vaci poluare