x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pompeo e de părere că Arabia Saudită a plătit deja prețul pentru uciderea jurnalistului Khashoggi

Pompeo e de părere că Arabia Saudită a plătit deja prețul pentru uciderea jurnalistului Khashoggi

12 Dec 2018   •   18:43
Pompeo e de părere că Arabia Saudită a plătit deja prețul pentru uciderea jurnalistului Khashoggi

 Arabia Saudită a plătit deja preţul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a declarat miercuri secretarul de stat american Mike Pompeo, relatează dpa.

'Saudiţii au plătit deja preţul. Sunt cei care au comis efectiv crima şi (pe care) noi i-am tras la răspundere', a afirmat Pompeo, referindu-se la sancţiunile impuse de SUA împotriva a 17 cetăţeni saudiţi implicaţi în asasinarea lui Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

'Este fără discuţie intenţia SUA de a-i trage la răspundere pe toţi cei care sunt vinovaţi de acest lucru', a declarat Pompeo la Fox News.

Secretarul de stat american a insistat că sunt strânse în continuare dovezi în acest caz, însă el a încercat să evite discuţia în legătură cu intenţiile SUA în ceea ce-l priveşte pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, despre care se crede că a ordonat sau cel puţin a ştiut despre crimă.

'Regatul Arabiei Saudite decide cine conduce ţara', a afirmat Pompeo.

Pompeo a încercat de asemenea să conducă discuţia în direcţia Iranului, inamicul declarat al Arabiei Saudite şi Statelor Unite.

'Iranul îşi extinde influenţa în Orientul Mijlociu', a spus Pompeo, precizând că SUA colaborează cu Arabia Saudită pentru a contracara această tendinţă şi a dat asigurări că preşedintele american Donald Trump este angajat să se asigure că 'America este protejată'.

AGERPRES

×