x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ponta despre declaraţiile din Franţa privind Schengen: Luaţi-o uşor, sunt declaraţii de campanie electorală

Ponta despre declaraţiile din Franţa privind Schengen: Luaţi-o uşor, sunt declaraţii de campanie electorală

24 Sep 2013   •   17:06
Ponta despre declaraţiile din Franţa privind Schengen: Luaţi-o uşor, sunt declaraţii de campanie electorală

Premierul Ponta consideră că ultimele declaraţii ale politicienilor francezi privind aderarea României la spaţiul Schengen trebuie privite în contextul campaniei electorale, arătând că liderii opoziţiei, ca şi cei din România, "mai bagă un băţ în roată", dar că România este pregătită pentru aderare.  "Luaţi-o încet, e campanie electorală. S-a terminat campania din Germania, începe cea din Franţa, ce să facem...De aia sunt liderii opoziţiei, ca şi în România, să mai bage şi ei un băţ în roată, nu asta e problema", a spus Ponta.

El a adăugat că autorităţile române au făcut tot posibil atât din punct de vedere tehnic, dar şi politic pentru o decizie favorabilă aderării la Schengen, dar că nu doreşte să se pronunţe asupra vreunui termen după ce alte termene avansate de preşedintele Traian Băsescu nu au fost respectate.

Anterior, Ponta a declarat că România este pregătită din punct de vedere tehnic pentru aderarea la spaţiul Schengen, dar decizia în acest sens este una politică, existând şi lucruri pe care autorităţile de la Bucureşti nu le pot influenţa.

Premierul a amintit că, la sfârşitul acestui an, ar putea fi aprobată prima etapă a procesului de integrare, cu frontierele aeriene.

×