x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Popularitatea preşedintelui Biden, în creştere în ultimele luni. Scandalul documentelor clasificate ar putea schimba situația

Popularitatea preşedintelui Biden, în creştere în ultimele luni. Scandalul documentelor clasificate ar putea schimba situația

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   07:50
Popularitatea preşedintelui Biden, în creştere în ultimele luni. Scandalul documentelor clasificate ar putea schimba situația
Sursa foto: Hepta

Rata de aprobare a politicilor preşedintelui american, Joseph Biden, a fost în creştere în ultimele luni, atingând nivelul de 44,1% în ianuarie, potrivit rezultatelor unor sondaje citate de publicaţia The Hill.

Politicile preşedintelui Biden sunt susţinute de 44,1% dintre cetăţenii americani, acesta fiind cel mai ridicat nivel de după luna octombrie 2021, conform rezultatelor sondajelor de opinie agregate de Institutul FiveThirtyEight. În noiembrie 2022, popularitatea preşedintelui SUA era la nivelul de 41,4%.

În schimb, 51% dintre cetăţenii americani dezaprobă politicile preşedintelui Biden, în scădere de la nivelul de 53,4%, înregistrat în noiembrie 2022.

Biden este în centrul atenţiei pe fondul criticilor opoziţiei republicane după depistarea unor documente clasificate din timpul mandatului său de vicepreşedinte.

Secretarul Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat joi că a numit un procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

Preşedintele Biden a declarat joi după-amiază că va coopera "total" în investigaţia Departamentului Justiţiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: popularitate Joe Biden crestere