x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Popularitatea preşedintelui Biden este în uşoară creştere, dar continuă să genereze preocupări

Popularitatea preşedintelui Biden este în uşoară creştere, dar continuă să genereze preocupări

02 Iun 2022   •   09:40
Popularitatea preşedintelui Biden este în uşoară creştere, dar continuă să genereze preocupări
Sursa foto: Hepta

Rata de popularitate a preşedintelui SUA, Joseph Biden, a crescut cu 6% în ultima săptămână, ajungând la nivelul de 42%, dar peste 52% dintre alegătorii americani continuă să fie nemulţumiţi de politicile Administraţiei de la Washington, generând preocupări înaintea scrutinului parlamentar.

Conform unui sondaj de opinie efectuat de Institutul Ipsos la comanda agenţiei Reuters, rata de încredere în politicile preşedintelui Joseph Biden a crescut de la 36% la 42% în ultimele zile, după ce săptămâna trecută atinsese cel mai mic nivel.

Însă 52% dintre alegătorii americani sunt nemulţumiţi de politicile liderului de la Casa Albă, ceea ce generează preocupări că Partidul Democrat ar putea pierde controlul în cel puţin o Cameră a Congresului în scrutinul parlamentar parţial din noiembrie.

Rata de popularitate a preşedintelui Joseph Biden este sub nivelul de 50% din august 2021, în contextul inflaţiei foarte mari, a problemelor asociate pandemiei şi a deciziilor în materie de politică externă. Preţurile la carburanţi au crescut semnificativ în Statele Unite din cauza sancţiunilor impuse Rusiei ca reacţie la invazia militară în Ucraina, iar reţelele internaţionale de aprovizionare continuă să fie afectate de restricţiile impuse în pandemie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden