x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Populaţia din jurul centralei Fukushima Daini, evacuată

Populaţia din jurul centralei Fukushima Daini, evacuată

16 Mar 2011   •   13:01

Guvernul japonez a anunţat că populaţia aflată pe o rază de 10 kilometri de uzina nucleară Fukushima Daini, a doua centrală nucleară din această prefectură, trebuie să fie evacuată, potrivit CNN.

Populaţia a fost deja evacuată pe o rază de 20 de kilometri în jurul uzinei nucleare Fukushima Daiichi, unde reactoarele au fost avariate în urma cutremului din 11 martie şi unde există scurgeri radioactive.

Centralele nucleare Fukushima I şi Fukushima II s-au confruntat cu probleme după seismul devastator ce s-a produs vineri în Japonia, iar radiaţii periculoase au fost emanate în atmosferă, relatează agenţia Kyodo, care prezintă situaţia de astăzi a reactoarelor.

Centrala Fukushima I

-Reactorul nr. 1 - Oprirea sistemelor de răcire, topire parţială a miezului radioactiv, eliberare de vapori, incinta reactorului a fost avariată de o explozie de hidrogen, pompare de apă de mare.

- Reactorul nr. 2 - Oprirea sistemelor de răcire, pompare de apă de mare, barele de combustibil expuse temporar, eliberare de vapori, potenţială topire parţială a miezului radioactiv, incinta reactorului avariată luni de explozia de la reactorul nr. 3, avarierea învelişului de metal al reactorului.

- Reactorul nr. 3 - Oprirea sistemelor de răcire, topire parţială a miezului radioactiv, eliberare de vapori, pompare de apă de mare, incinta avariată de o explozie de hidrogen, nivel crescut al radiaţiilor marţi, coloană de fum observată miercuri, probabilă avariere a învelişului de metal. .

- Reactorul nr. 4 - Lucrări de mentenanţă atunci când s-a produs cutremurul, incendiu provocat de o explozie de hidrogen în bazinul în care se află bare de combustibil uzate, nivelul apei din bazin nu poate fi stabilit, incendiu miercuri în incinta de beton în care se află, nu a fost pompată apă pentru a răci reactorul.

- Reactorul nr. 5 - Lucrări de mentenanţă atunci când s-a produs cutremurul, temperatura a crescut uşor în bazinul în care de află bare de combustibil uzate.

- Reactorul nr. 6 - Lucrări de mentenanţă atunci când s-a produs cutremurul, temperatura a crescut uşor în bazinul în care de află bare de combustibil uzate.

Centrala Fukushima II

- Reactoarele nr. 1, 2 şi 4 - Oprirea sistemelor de răcire, apoi închiderea în siguranţă a reactoarelor.

-Reactorul nr. 3 - Închidere în siguranţă.

Sursa: realitatea.net

×