x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Portretul lui Devin Kelley, autorul atacului armat de la biserica baptistă din Texas

Portretul lui Devin Kelley, autorul atacului armat de la biserica baptistă din Texas

07 Noi 2017   •   10:13
Portretul lui Devin Kelley, autorul atacului armat de la biserica baptistă din Texas

În decursul unui an, Devin Kelley, autorul atacului armat de la biserica baptistă din Sutherland Springs, Texas, și-a lovit în mod repetat soția și a amenințat-o de mai multe ori cu arme, încărcate sau nu. De asemenea, Devin Kelley a pledat vinovat în fața Curții Marțiale pentru că și-a lovit fiul vitreg atât de tare încât i-a pus viața în pericol, potrivit documentelor legale, scrie The Guardian.

În 2012, Kelley, care făcea parte din Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, a avut două acuzații în fața Curții Marțiale pentru violență domestică și a fost condamnat la un an de detenție. Acuzațiile de violență domestică erau atât de grave încât ar fi putut primi interdicția de cumpărare sau deținere de arme, potrivit unui purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene.

Cu toate acestea, Biroul Investigațiilor Speciale al Forțelor Aeriene nu a introdus istoricul lui Kelley de abuz domestic brutal în contextul național al sistemul de verificare pe care vânzătorii de arme îl folosesc pentru a vedea dacă potențialii cumpărători au voie să achiziționeze arme, cel puțin potrivit „informațiilor inițiale” lansate de purtătoarea de cuvânt Ann Stefanek.

Kelley a părăsit Forțele Aeriene în 2014 din cauza comportamentului inadecvat, însă, un expert în dreptul militar, Geoffrey Corn a afirmat că acestă condamnare nu a fost suficientă pentru a-i interzice cumpărarea de arme.

În plus, Devin Kelley făcea parte din acei oameni care își expuneau frustrările pe rețelele sociale, iar principalele puncte atinse de acesta vizau religia, biserica și credincioșii.

×