x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Post-referendum în estul Ucrainei. Liderii pro-ruși din cer oficial anexarea la Federația Rusă

Post-referendum în estul Ucrainei. Liderii pro-ruși din cer oficial anexarea la Federația Rusă

28 Sep 2022   •   17:55
Post-referendum în estul Ucrainei. Liderii pro-ruși din cer oficial anexarea la Federația Rusă

Autoritățile pro-ruse din regiunile ucrainene unde s-au desfășurat referendumurile au cerut oficial președintelui Vladimir Putin anexarea la Federația Rusă, scrie Reuters.

''Dragă Vladimir Vladimirovici, vă solicit să examinaţi chestiunea aderării Republicii Populare Lugansk la Rusia în calitate de subiect al Federaţiei Ruse. Suntem conştienţi de legătura istorică, culturală şi spirituală cu poporul multinaţional al Rusiei'', a spus liderul separatist pro-rus din Lugansk, Leonid Pasecinik, pe Telegram.

Leonid Pasecinik și Denis Pușilin, liderul pro-rus din Donețk, vor să meargă la Moscova pentru a termina procesul de aderare la Rusia. 

Lugansk și Donețk fac parte din regiunea Donbas, situată în sudul Ucrainei. 

De asemenea, și șeful administrației pro-ruse din Herson, Vladimir Saldo, i-a trimis o scrisoare asemănătoare liderului de la Kremlin. Acesta a precizat că referendumul a fost legal și a invocat dreptul la autodeterminare al popoarelor, drept înscris în Carta ONU. 

Plebiscitul a avut lor în perioada 25 - 27 septembrie 2022 în Donbas, Herson și Zaporojie. Rezultatele anunțate indică faptul că între 87% - 99%, persoanele care s-au prezentat la urne au votat pentru apartenența la federație. 

 

×