x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poşta germană recunoaşte că şi-a spionat angajaţii

Poşta germană recunoaşte că şi-a spionat angajaţii

14 Iun 2009   •   00:00

Poşta germană a recunoscut că a spionat datele medicale ale salariaţilor săi din cel puţin două site-uri, confirmând parţial informaţiile publicate în ediţia online a revistei Der Spiegel. "Timp de ani, întreprinderea a ţinut dosare medicale electronice ale salariaţilor în câteva mari sedii" poştale, afirmăpublicaţia germană în prologul unui material care va apărea integral în ediţia de luni.



"Alături de descrieri minuţioase ale maladiilor psihiatrice, ca depresiile, se află descrieri ale stării generale a salariaţilor cu maladii cardiace grave sau ale angajaţilor atinşi de afecţiuni dermatologice", detaliază revista. Aceste observaţii medicale sunt însoţite de recomandări de pensionare anticipată sau de transfer în alt departament al întreprinderii, adaugă ea. Potrivit unei purtătoare de cuvânt Poştei germane, angajaţii care au întreţinut aceste dosare au acţionat "împotriva tuturor reglementărilor" de protejare a vieţii private şi această afacere este un caz izolat. Întreprinderea ar fi fost pusă la curent anul trecut şi ar fi "suprimat imediat" datele sensibile, susţine ea.

Mai multe mari întreprinderi germane, între care Deutsche Telekom, Deutsche Bahn, Lidl şi chiar unele sindicate au fost implicate în scandaluri de spionare a propriilor salariaţi de mai multe luni. Curiozitatea angajatorilor nu s-a limitat la starea de sănătate a propriilor salariaţi. Unii le-au spionat conversaţiile telefonice, conturile bancare sau chiar viaţa sexuală.

×
Subiecte în articol: externe