x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drama unei tinere care si-a pierdut piciorul din cauza unui .... tampon!

Drama unei tinere care si-a pierdut piciorul din cauza unui .... tampon!

21 Dec 2017   •   10:36
Drama unei tinere care si-a pierdut piciorul din cauza unui .... tampon!

In 2012, Loren Wasser era, in lumea modei, o stea in ascensiune. Frumoasa si dezinvolta, tanara era prezenta la cele mai importante prezentari de moda. Viitorul arata stralucit. Dar intr-o seara, la petrecerea unor prieteni, a acuzat o stare de slabiciune. Pe moment, s-a gandit ca a racit. Cateva zile mai tarziu insa, viata ei era total data peste cap. Parea ca totul se naruie. 

 

De la petrecere, prietenii au dus-o pe Loren acasa, unde a intrat intr-o stare de neputinta totala. Nu era in stare sa cheme ajutoare, nu putea raspunde la telefon. Tanara a zacut asa aproape 24 de ore, inainte ca polistitii, alertati de mama ei, sa o gaseasca in casa. La spital, medicii au declarat ca mai are de trait 10 minute - toate organele incepusera deja sa cedeze unul cate unul.

Ce s-a intamplat cu Loren? Se pare ca totul a pornit de la un tampon, care a provocat sindromul socului toxic. O boala rara, care apare, de regula, la tinerele care folosesc anumite tampoane in timpul menstruatiei. Pentru a-i salva viata, medicii au indus pacienta in coma artificiala. Din pacate, un picior, cuprins deja de cangrena, nu a mai putut fi salvat. I-a fost amputat piciorul drept, precum si degetele de la stangul.

Dupa perioada de convalescenta, Loren s-a intors, totusi, pe podium, dar suferintele ei nu au luat sfarsit. Daunele generate de sindromul socului toxic s-au dovedit mult prea serioase: zilnic, tanara are dureri cumplite in piciorul stang, unde s-a format o adacitura care nu se vindeca. Este posibil sa piarda si acest picior, scrie Daily Mail.

"Piciorul meu stang nu are nici calcai, nici degete. Am dureri ingrozitoare", recunoaste Loren, in varsta de 29 de ani si care a demarat o lupta impotriva tampoanelor periculoase. Ea vrea ca institutiile care se ocupa de sanatatea oamenilor sa testeze mai atent produsele de igiena destinate femeilor. 

×
Subiecte în articol: loren wasser tampon amputare picior