x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Powell, sef la Banca Mondiala

Powell, sef la Banca Mondiala

30 Apr 2004   •   00:00

Chiar daca presedintele SUA, George W. Bush, ar castiga un nou mandat la Casa Alba, se pare ca secretarul de stat Colin Powell nu-i va ramane alaturi.

IRINA CRISTEA

Potrivit publicatiei International Herald Tribune, ochii lui Powell sunt atintiti asupra postului de presedinte al Bancii Mondiale, cea mai influenta agentie pentru dezvoltare din lume.

CINA DE TAINA. Astfel de zvonuri circula de ceva vreme la Washington, iar o recenta intalnire a secretarului de stat cu actualul sef al bancii nu a facut decat sa le alimenteze. Este vorba despre o cina la care Powell a luat parte impreuna cu seful Rezervei Federale, Alan Greenspan, chiar acasa la presedintele Bancii Mondiale, James Wolfensohn. Aleasa adunare de „grei" intr-ale finantelor a tinut sa-l cinsteasca pe fostul sef al Fondului Monetar International, Horst Köhler, care a demisionat pentru a-si asuma candidatura la carma Germaniei.

„DOAR PRIETENI". Prezenta lui Colin Powell la aceeasi masa cu finantistii lumii a dat de gandit, mai ales ca actualul presedinte al Bancii Mondiale se apropie de incheierea celui de-al doilea mandat.

×
Subiecte în articol: externe