x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prea graşi pentru Afganistan

Prea graşi pentru Afganistan

de Sînziana Stancu    |    06 Aug 2009   •   00:00

Armata britanică are probleme cu militarii pe care trebuie să îi trimită în Afganistan, pentru că mii de soldaţi sunt supraponderali şi nu mai corespund criteriilor fizice de performanţă militară în astfel de misiuni



Efortul de război riscă să fie compromis de numărul din ce în ce mai mare de grăsani din armată, se arată într-o notă internă, citată de Daily Mail. Informaţia a apărut exact într-un moment când comandanţii armatei britanice fac demersuri aproape disperate pentru închegarea unui contingent militar suplimentar absolut necesar în regiunea Helmand, din sudul Afganistanului, unde mulţi soldaţi britanici au fost răniţi sau au murit în atacurile rebelilor.

TENDINŢĂ ÎNGRIJORĂTOARE
"O tendinţă îngrijorătoare de obezitate" nu permite militarilor să fie trimişi în provincie, se menţionează în documentul care arată că militarii nu mai sunt în stare să facă nici măcar două ore de exerciţii fizice pe săptămână. În acelaşi document se mai precizează că "eficienţa operaţională" a Marii Britanii e subminată de nivelul scăzut de pregătire fizică a trupelor, fapt care sporeşte riscul pierderii de vieţi omeneşti în condiţiile dificile de pe câmpul de luptă din Afganistan.

×
Subiecte în articol: externe