x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PRECIZĂRILE Jandarmeriei Române despre incidentul de la Ambasada Rusiei la București

PRECIZĂRILE Jandarmeriei Române despre incidentul de la Ambasada Rusiei la București

06 Apr 2022   •   14:40
PRECIZĂRILE Jandarmeriei Române despre incidentul de la Ambasada Rusiei la București
Sursa foto: Captura video

Șoferul mașinii care a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București s-a autoincendiat în momentul în care jandarmii au încercat să-l scoată din autoturism. După 24 februarie 2022 au fost luate măsuri suplimentare de protecție a sediului misiunii diplomatice

"În jurul orelor 06.00, un autoturism a pătruns, în mod deliberat și fără drept, în zona de siguranță instituită în jurul ambasadei. În drumul său, autoturismul a lovit gardul pietonal de protecție și a continuat deplasarea până la porțile de acces, fără a trece de acestea.

Jandarmii aflați în dispozitivul de pază și securitate al misiunii diplomatice au intervenit prompt și au încercat să extragă conducătorul din autovehicul, moment în care acesta s-a autoincendiat.

Imediat a fost solicitat sprijinul echipajelor ISU BIF, care au intervenit pentru stingerea incendiului.

Concomitent s-au luat măsuri de asigurare a perimetrului pentru a permite desfășurarea activităților de cercetare.

Prin măsurile adoptate la obiectiv și prin modul prompt de acțiune și intervenție al jandarmilor aflați în serviciu, nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei și nici integritatea personalului diplomatic", transmite Jandarmeria Română pe Facebook. 

Totodată, instituția precizează că au fost dispuse măsuri suplimentare pentru protecția sediului Ambasadei Rusiei după 24 februarie, când a început invazia în Ucraina, respectiv:

"- întărirea dispozitivului de pază și protecție, prin suplimentarea efectivelor și a mijloacelor;

- realizarea unui dispozitiv de protecție fizică pietonală în perimetrul ambasadei.

Permanent a existat o comunicare cu responsabilii de securitate ai obiectivului diplomatic, nefiind înregistrate incidente de natură a afecta siguranța personalului diplomatic și a ambasadei", precizează  IGJR.

×
Subiecte în articol: jandarmerie ambasada rusiei