x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pregătiri de sărbători în Laponia: Moş Crăciun şi-a făcut vaccinul antigripal şi a început recrutarea elfilor

Pregătiri de sărbători în Laponia: Moş Crăciun şi-a făcut vaccinul antigripal şi a început recrutarea elfilor

01 Noi 2018   •   21:45
Pregătiri de sărbători în Laponia: Moş Crăciun şi-a făcut vaccinul antigripal şi a început recrutarea elfilor

Sezonul sărbătorilor se apropie în Laponia (Finlanda), iar Moş Crăciun este în toiul pregătirilor: s-a vaccinat antigripal şi a demarat o campanie pentru recrutarea elfilor care îl vor ajuta în misiunea sa din această iarnă, relatează AFP. 

În oraşul Rovaniemi, situat la Cercul polar arctic, Moş Crăciun a fost fotografiat în timp ce îşi făcea vaccinul antigripal, administrat de infirmiera sa, Tiia Kahkonen. 

În nordul extrem al Finlandei, vaccinul este mai mult decât o simplă măsură de precauţie întrucât sezonul gripei coincide cu perioada cea mai agitată a anului. 

Anul trecut în decembrie, 390.000 de turişti străini au petrecut o noapte în Laponia, o creştere de aproape 10% în comparaţie cu Crăciunul din anul precedent. 

Cei mai numeroşi vizitatori sunt britanicii, urmaţi de ruşi, francezi şi germani, potrivit statisticilor oficiale.

În plus, o agenţie de recrutare finlandeză din Laponia a publicat o ofertă de muncă destinată elfilor care doresc să se ocupe de numărul mare de turişti dornici să-l întâlnească pe Moş Crăciun chiar în regatul său.

Nu este necesară experienţă anterioară, se precizează în anunţ, întrucât firma de recrutare promite cursuri prin care "se pot obţine abilităţi de elf şi comunicare". 

Persoanele selectate vor avea, de asemenea, şansa să primească sfaturi referitoare la diferitele metode prin care se pot proteja de frig în nordul Finlandei, unde temperaturile trec rareori de zero grade Celsius şi pot coborî până la -40. 

Îngrijirea renilor nu se află pe lista abilităţilor solicitate, în schimb elfii trebuie să se ocupe de grupurile de turişti, "să ţină focul aprins şi să servească băuturi calde" şi să supravegheze pârtia de săniuş. 

Turismul în Laponia s-a dezvoltat foarte mult, vizitatorii petrecând aici 3,5 milioane de nopţi de-a lungul anului, cu 2,6 milioane mai mult decât în urmă cu zece ani, potrivit Institutului de statistică finlandez. 

Acest aflux valoros pentru o regiune cu puţin locuitori se datorează turiştilor din Asia. 

Finlanda nu este însă singura ţară care susţine că adevăratul Moş Crăciun locuieşte pe teritoriul său; acelaşi lucru îl susţin şi Suedia şi Groenlanda.AGERPRES

×