x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pregătiri pentru întâlnirea cu extratereştrii? Unul dintre cei mai de succes fizicieni avertizează guvernele lumii

Pregătiri pentru întâlnirea cu extratereştrii? Unul dintre cei mai de succes fizicieni avertizează guvernele lumii

16 Iul 2012   •   06:50
Pregătiri pentru întâlnirea cu extratereştrii? Unul dintre cei mai de succes fizicieni avertizează guvernele lumii

Jocelyn Bell Burnell, unul din cei mai cunoscuti fizicieni din lume, a atentionat guvernele din toata lumea sa se pregateasca pentru o vizita din partea extraterestrilor, scrie Daily Mail. Potrivit lui Burnell, aceasta intalnire ar putea deveni realitate in mai putin de 100 de ani.

"Daca vom banui ca pe o planeta traiesc extraterestrii, vom incerca sa ii contactam sau nu? Cui o sa cerem parerea? Presei? Papei? Trebuie sa incepem sa ne gandim la aceste lucruri", a declarat Burnell in cadrul unei conferinte a oamenilor de stiinta ce a avut loc la Dublin.

Cu toate acestea, cunoscutul fizician afirma ca va dura zeci de ani pentru a transmite un mesaj sau pentru a-l receptiona, daca vom folosi undele radio sau lasere.

Parerile oamenilor de stiinta cu privire la "omuletii verzi" sunt impartite. Unii sustin ca trebuie sa incercam sa-i contactam, in timp ce altii avertizeaza ca cel mai bine este sa ne ascundem de ei, pentru a nu risca sa fim invadati de acestia.

Stephen Hawking este unul din cei care avertizeaza ca trebuie cu orice pret sa evitam contactul cu fiinte de pe alte planete.

"Nu trebuie decat sa ne uitam la noi pentru a ne da seama ca nu am vrea sa ne intalnim cu alte forme de viata inteligente. Daca extraterestrii ne viziteaza, vom pati exact ca Nativii Americani, atunci cand Cristofor Columb a debarcat in America", a precizat Hawking.

×