x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premier la 84 de ani: Muhammad Yunus, Laureat al Premiului Nobel, desemnat să conducă guvernul interimar din Bangladesh

Premier la 84 de ani: Muhammad Yunus, Laureat al Premiului Nobel, desemnat să conducă guvernul interimar din Bangladesh

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2024   •   23:45
Premier la 84 de ani: Muhammad Yunus, Laureat al Premiului Nobel, desemnat să conducă guvernul interimar din Bangladesh
Sursa foto: Hepta

Un laureat al Premiului Nobel a fost desemnat să conducă guvernul interimar din Bangladesh. Noul guvern a fost format la o zi după ce liderul Bangladeshului, pus în fața unor proteste violente, a fugit din țară.

Președintele Bangladeshului l-a numit marți pe Muhammad Yunus, un pionier al microfinanțării, laureat al premiului Nobel, pentru a supraveghea un guvern interimar, satisfăcând astfel cererile protestatarilor și oferind o pauză unei țări marcate de violențe, scrie The New York Times.

Anunțul principalului coordonator al protestelor, Nahid Islam, a venit la o zi după ce liderul autoritar al Bangladeshului, Sheikh Hasina, a demisionat și a fugit din țară pe fondul unei revolte populare.

Se așteaptă ca Yunus, în vârstă de 84 de ani, să conducă un guvern temporar acum că parlamentul din Bangladesh a fost dizolvat.

Yunus, admirat pe scară largă în Bangladesh și care a făcut odată o scurtă incursiune în politică, are două sarcini imediate. În primul rând, va trebui să restabilească ordinea într-o țară cu 170 de milioane de locuitori, zguduită de săptămâni de proteste și ciocniri violente cu forțele de securitate care au ucis peste 100 de persoane.

În al doilea rând, va trebui să definească rolul guvernului interimar și care va fi mandatul acestuia până când Bangladesh va organiza alegeri pentru a alege un nou lider.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×