x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premieră în istoria SUA: Candidaţi LGBTQ, în toate statele!

Premieră în istoria SUA: Candidaţi LGBTQ, în toate statele!

02 Noi 2022   •   09:40
Premieră în istoria SUA: Candidaţi LGBTQ, în toate statele!
Sursa foto: Hepta

Pentru prima dată în istoria SUA, persoane lesbiene, gay, bi sau transgender candidează la alegerile parlamentare în toate cele 50 de state americane. Acest fapt ar putea avea o influenţă majoră asupra peisajului politic al ţării, comentează AFP.

Aproximativ 678 de membri ai comunităţii LGBTQ candidează la alegerile din 8 noiembrie, scrutin în cadrul căruia americanii vor reînnoi toate mandatele din Camera Reprezentanţilor şi o treime din Senat. De asemenea, sunt în joc o serie întreagă de posturi de guvernatori şi aleşi locali.

Este vorba despre o creştere de aproape 20% faţă de ultimele alegeri, conform unei analize realizate de LGBTQ Victory Fund, care ajută la finanţarea acestor campanii.

Printre candidaţii de seamă: democratele Tina Kotek şi Maura Healey ar putea deveni primele guvernatoare lesbiene ale statelor lor respective, Oregon şi Massachusetts.

Iar în statul Vermont, la graniţa cu Canada, Becca Balint are şanse mari să devină prima lesbiană din acest stat aleasă în Camera Reprezentanţilor.

Aproximativ 90% dintre aceste candidaturi provin din tabăra democrată.

Annise Parker, fost primar al oraşului Houston din Texas şi şefa LGBTQ Victory Fund, afirmă că acest număr record de candidaturi este o reacţie a alegătorilor americani „la atacurile necruţătoare vizând comunitatea LGBT în acest an”.

În ultimii ani, proiectele de lege ce vizează restrângerea drepturilor persoanelor transgender sau limitarea predării chestiunilor legate de homosexualitate la şcoală s-au înmulţit în toată ţara.

×
Subiecte în articol: lgbtq