x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premieră în pandemie: Un tren care transportă cai de rasă a trecut din Rusia în Coreea de Nord

Premieră în pandemie: Un tren care transportă cai de rasă a trecut din Rusia în Coreea de Nord

02 Noi 2022   •   12:01
Premieră în pandemie: Un tren care transportă cai de rasă a trecut din Rusia în Coreea de Nord
Sursa foto: Hepta

Primul tren care traversează frontiera Rusiei și a Coreei de Nord de la izbucnirea pandemiei transportă cai de rasă.

Rusia și Coreea de Nord au reluat călătoriile cu trenul pentru prima dată de când au fost întrerupte călătoriile pe calea ferată în timpul pandemiei COVID. În garnitură se află 30 de cai din rasa „Orlov Trotter".

Trenul a plecat din Orientul Îndepărtat al Rusiei prin punctul de trecere Khasan-Tumangan, potrivit serviciului veterinar, citat de Reuters.

„Animalele, cinci armăsari și 25 de iepe, au fost plasate în carantină în orașul Suzdal, regiunea Vladimir, și apoi au ajuns la punctul de control feroviar Khasan... pentru a fi ulterior expediate în RPDC", a precizat serviciul veterinar de stat al Rusiei într-un comunicat.

Agenția de știri RIA a anunțat că acesta a fost primul tren către Coreea de Nord din 2020, de când au fost impuse restricțiile COVID. Aceasta a precizat că medicamentele necesare animalelor vor fi trimise cu alte transporturi.

Nu s-a precizat de ce 30 de cai de rasă Orlov Trotter au fost trimiși în Coreea de Nord, dar se știe că liderul nord-coreean Kim Jong Un este un călăreț pasionat.

În 2019, el a fost prezentat de presa nord-coreeană călărind un armăsar alb pe un munte acoperit de zăpadă. Informații de la vamă arată că înainte de pandemie autoritățile din Coreea de Nord au cheltuit sume importante pentru caii pur sânge importați din Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un