x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premieră: Militarii din Taiwan au doborât o dronă în largul coastelor chinezești

Premieră: Militarii din Taiwan au doborât o dronă în largul coastelor chinezești

01 Sep 2022   •   19:10
Premieră: Militarii din Taiwan au doborât o dronă în largul coastelor chinezești

Armata din Taiwan a doborât pentru prima dată o dronă în largul coastelor chinezești. Incidentul a avut loc joi, potrivit Reuters.

Armata taiwaneză a doborât joi, pentru prima dată, o dronă civilă neidentificată care a intrat în spațiul său aerian în apropierea unei insule din largul coastei chineze, după ce guvernul a promis că va lua noi măsuri pentru a face față creșterii numărului de astfel de incursiuni.

Beijingul, care susține că Taiwanul îi aparține, a organizat exerciții militare în jurul insulei de la începutul lunii trecute, ca reacție la o vizită la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Guvernul taiwanez a declarat că nu va provoca sau escalada tensiunile, dar a fost deosebit de iritat de dronele chinezești care au survolat insulele controlate de Taiwan în apropierea coastei chineze.

Comandamentul de apărare pentru Kinmen, un grup de insule controlate de Taiwan, situate în apropiere de orașele chineze Xiamen și Quanzhou, a anunțat că drona a intrat în spațiul aerian restricționat deasupra insulei Lion Islet imediat după prânz.

Trupele de pe insulă au emis avertizări, dar drona nu s-a îndepărtat. Aceasta a fost doborâtă, iar resturile au aterizat în mare.

Taiwan a tras focuri de avertisment asupra unei drone pentru prima dată marți, la scurt timp după ce președinta Tsai Ing-wen a ordonat armatei să ia „contramăsuri puternice" împotriva a ceea ce ea a numit provocări chinezești.

Adresându-se forțelor armate, Tsai a declarat joi că autoritățile din China continuă să folosească incursiuni ale dronelor și alte tactici din „zona gri" pentru a încerca să intimideze Taiwanul.

Tsai a subliniat că Taiwanul nu va provoca dispute, dar asta nu înseamnă că nu va lua contramăsuri.

(sursa: Mediafax)

×