x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul australian își reorganizează cabinetul înaintea alegerilor 

Premierul australian își reorganizează cabinetul înaintea alegerilor 

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2024   •   19:40
Premierul australian își reorganizează cabinetul înaintea alegerilor 
Sursa foto: Hepta

Premierul australian Anthony Albanese a anunțat duminică o remaniere guvernamentală, după ce doi miniștri de rang înalt au declarat că intenționează să se retragă la următoarele alegeri, potrivit Reuters.

Remanierea, prima de când Partidul Laburist de centru-stânga a ajuns la putere în urma alegerilor generale din mai 2022, marchează o încercare a lui Albanese de a-și reînnoi echipa înainte de următorul scrutin, așteptat în 2025.

„Mă aștept ca aceasta să fie echipa cu care mă voi prezenta la alegeri, atunci când acestea vor avea loc în viitor”, a declarat Albanese în cadrul unei conferințe de presă televizate la Canberra.

Printre o serie de schimbări ministeriale, Albanese a declarat că Tony Burke, deja ministru al artelor, va prelua portofoliile-cheie ale afacerilor interne, imigrației și afacerilor multiculturale și securității cibernetice.

Clare O'Neil trece de la afaceri interne și securitate cibernetică la locuințe și persoane fără adăpost, rămânând în cabinet, în timp ce ministrul imigrației, Andrew Giles, trece la competențe și formare, nemaifiind într-o poziție în cabinet.

Senatorul Malarndirri McCarthy din Teritoriul de Nord va prelua funcția de ministru pentru australienii indigeni.

Numirile au loc după ce miniștrii laburiști de lungă durată Brendan O'Connor și Linda Burney au anunțat că se vor retrage la următoarele alegeri.

Albanese le-a adus un omagiu lui O'Connor și Burney pentru „contribuția extraordinară” adusă națiunii pe o perioadă lungă de timp.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australia