x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul britanic Boris Johnson cere blocarea rezervelor de aur ale Federației Ruse

Premierul britanic Boris Johnson cere blocarea rezervelor de aur ale Federației Ruse

24 Mar 2022   •   12:21
Premierul britanic Boris Johnson cere blocarea rezervelor de aur ale Federației Ruse

Premierul britanic Boris Johnson cere blocarea rezervelor de aur ale Federației Ruse, în contextul războiului din Ucraina, scrie dpa.

"Trebuie să facem mai mult. Trebuie să facem mai mult pe plan economic. Putem face mai mult pentru a-l împiedica să îşi folosească rezervele de aur, în plus faţă de rezervele de valută?", a declarat acesta înaintea summitului extraordinar NATO de la Bruxelles. 

Statele occidentale au impus sancțiuni dure Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei iar acum se pregătesc pentru extinderea acestora.

O parte dintre rezervele în valută din străinătate ale acestei țări au fost deja înghețate. 

"Mesajul meu de astăzi la NATO este că există o cale ca lumea să continue intensificarea presiunii asupra lui Putin. Cu cât punem mai multă presiune acum, în special asupra unor active precum aurul, cu atât cred că putem scurta mai repede războiul, masacrul din Ucraina", a explicat oficialul. 

"Maşina de război rusă este deja vinovată de crime de război. Putin a depăşit deja linia roşie şi a ajuns la barbarism" spune Jhnson, care precizează că Rusia va trebui judecată la Curtea Interenațională de Justiție iar președintele Vladimir Putin la Curtea Penală Internațională.

La summitul NATO va participa și președintele american Joe Biden. Totodată, președintele Volodimir Zelenski va transmite un mesaj prin  videoconferință. 

 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson Rusia rezerve de aur