x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Franței își dă demisia

Premierul Franței își dă demisia

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2024   •   23:03
Premierul Franței își dă demisia
Sursa foto: Hepta

„Îmi voi prezenta mâine (luni - n.r.) dimineață demisia președintelui Republicii”, anunță Gabriel Attal, potrivit lefigaro.fr.

„În această seară, nicio majoritate absolută nu poate fi condusă de extreme datorită hotărârii noastre și forței valorilor noastre, suntem în picioare. Avem de trei ori mai mulți deputați decât au dat estimările la începutul acestei campanii. (...) În această seară, grupul politic pe care l-am reprezentat în această campanie nu are majoritate, îmi voi depune mâine dimineață demisia președintelui Republicii”, a anunțat Gabriel Attal.

Liderul Noului Front Popular (NFP), Jean-Luc Melenchon, spune că partidul său este „gata să guverneze”, după ce sondajele arată că coaliția sa de stânga a obținut cele mai multe locuri la alegerile anticipate din Franța, notează Sky News.

Noul Front Popular a ieșit pe primul loc în seara turului doi, cu 175 la 205 deputați, conform estimării Elabe pentru BFMTV, RMC și La Tribune Dimanche RN-ul Jordan Bardella și aliații săi au ajuns în cele din urmă pe locul al treilea, în spatele coaliției prezidențiale Ensemble.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriel Attal demisie premierFranța