x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul irlandez crede că prelungirea Brexit-ului până în iunie este ''foarte probabilă''

Premierul irlandez crede că prelungirea Brexit-ului până în iunie este ''foarte probabilă''

03 Mar 2019   •   13:40
Premierul irlandez crede că prelungirea Brexit-ului până în iunie este ''foarte probabilă''

Premierul irlandez Leo Varadkar le-a declarat colegilor din cabinetul de miniştri că o amânare a datei de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană, din 29 martie până în iunie, este ''foarte probabilă'', a relatat duminică ziarul irlandez Sunday Independent, care a citat un ministru neidentificat, transmite Reuters.

"Taoiseach (prim-ministrul) ne-a declarat în privat că este foarte probabil să existe o prelungire până în iunie", a spus sursa citată.

Un purtător de cuvânt al lui Varadkar nu a răspuns unei solicitări de a comenta informaţia, venită din partea Reuters.

Pe de altă parte, Rory Stewart, secretar de stat în Ministerul Justiţiei de la Londra, a declarat duminică pentru Sky News că este foarte probabil ca Regatul Unit să fie obligat să-şi amâne data ieşirii din UE dacă parlamentul respinge acordul propus de premierul Theresa May la jumătatea acestei luni, relatează Reuters.

May a promis să prezinte la 12 martie în parlament un acord revizuit, iar dacă parlamentarii îl resping, vor avea ocazia să voteze fie pentru ieşirea din UE fără un acord, fie pentru o prelungire a perioadei de negociere, potrivit articolului 50 din Tratatul UE.

"Cred că vom fi forţaţi (să acceptăm) o extindere a articolului 50. Nu pare să existe o majoritate parlamentară pentru o ieşire fără acord", a spus Stewart, atunci când a fost întrebat ce opţiune va alege dacă acordul propus de Theresa May va fi respins.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit premier irlandez