x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul israelian a fost operat din cauza unei hernii ombilicale

Premierul israelian a fost operat din cauza unei hernii ombilicale

11 Aug 2013   •   18:24
Premierul israelian a fost operat din cauza unei hernii ombilicale
Sursa foto: Facebook

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se află la spitalul Hadassa din Ierusalim, unde a fost supus duminică dimineaţă unei intervenţii chirurgicale, din cauza unei hernii ombilicale, relatează ynetnews.com.
Intervenţia a fost decisă de medicul personal al şefului Guvernului de la Ierusalim, după ce toată ziua de sâmbătă Netanyahu, Bibi, cum îl alintă cei apropiaţi, a acuzat dureri.

A fost un succes

Intervenţia a durat o oră şi jumătate şi a necesitat o anestezie generală. Medicii o consideră un succes, potrivit ynetnews.com.
Este de aşteptat ca premierul să fie externat chiar duminică după-amiază târziu, dacă totul merge bine, şi să revină la muncă în cursul săptămânii. Medicii de la Hadassa au afirmat însă că va fi nevoie de câteva zile până când premierul va fi considerat complet refăcut, precizează sursa citată.
Şedinţa săptămânală de Guvern, care în Israel se desfăşoară duminica, pentru că aceasta este prima zi de lucru a săptămânii, a fost anulată, iar dezbaterea pe tema eliberării teroriştilor palestinieni din închisori a fost organizată de ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon.

Premier interimar
Informaţia nu este lipsită de importanţă, căci, pe toată perioada spitalizării premierului, Yaalon a fost premier interimar, cu atât mai mult cu cât a fost vorba despre o intervenţie chirurgicală care a presupus o anestezie generală.
Hernia ombilicală este mai degrabă frecventă la copii şi la populaţiile de culoare, mai comună fiind în rândul băieţilor. Deseori prezentă chiar de la naştere, ea este cauzată de o problemă congenitală la nivelul ombilicului. În general, se închide spontan, în primii trei ani de viaţă ai copilului, o dată cu întărirea muşchilor abdominali.
La adulţi, hernia ombilicală apare din cauza unei probleme a ţesuturilor şi a unor factori agravanţi, care duc la sporirea presiunii în interiorul abdomenului, cum ar fi: obezitatea, sarcina, ridicarea repetată a unor greutăţi, tusea cronică etc. Singurul tratament pentru hernie este cel chirurgical.

Mesaj pe Facebook
Într-o declaraţie oficială a biroului premierului, postată şi pe pagina oficială de Facebook a acestuia, Netanyahu a declarat că mulţumeşte echipei profesioniste şi dedicate de medici care l-a avut în îngrijire. “Aş vrea să le mulţumesc şi tuturor cetăţenilor care mi-au urat sănătate. Şi eu continui să fac din bunăstarea  şi din siguranţa dumneavoastră principala mea preocupare”, a mai spus Netanyahu.


×
Subiecte în articol: Israel benjamin netanyahu