x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Japoniei renunţă la salariu până la încheierea crizei nucleare

Premierul Japoniei renunţă la salariu până la încheierea crizei nucleare

10 Mai 2011   •   19:08
Premierul Japoniei renunţă la salariu până la încheierea crizei nucleare
Sursa foto: /Reuters

164707-scuze-naoto-kan.jpgPrimul ministru nipon, Naoto Kan, a anunţat marţi că va renunţa la salariul pe care îl încasează ca şef al Guvernului de la Tokyo până la încheierea crizei nucleare, declanşată de devastatorul cutremur produs în urmă cu două luni.

 

“Alături de TEPCO (n.n. - compania care operează centrala de la Fukushima), Guvernul are o mare responsabilitate pentru acest accident nuclear”, a declarat Kan, conform AFP, precizând însă că nu va renunţa şi la salariul pe care-l primeşte ca membru al Parlamentului japonez.

 

“Am decis să renunţ la indemnizaţia prim-ministru începând din luna iunie, până când vom găsi soluţii la accidentul nuclear”, a mai declarat Kanm care şi-a cerut încă o dată public scuze conaţionalilor săi.

 

Cutremurul din 11 martie şi mai ales uriaşul val tsunami care l-a urmat au afectat grav centrala de la Fukushima, radiaţiile nucleare devastatoare punând în pericol vieţile a milioane de oameni din nord-estul Japoniei, 85.000 de persoane fiind evacuate şi trâind încă în adăposturi.

×