x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Republicii Moldova: Chişinăul va insista pe retragerea necondiţionată a trupelor ruse din Transnistria

Premierul Republicii Moldova: Chişinăul va insista pe retragerea necondiţionată a trupelor ruse din Transnistria

11 Feb 2017   •   11:20
Premierul Republicii Moldova: Chişinăul va insista pe retragerea necondiţionată a trupelor ruse din Transnistria

Republica Moldova va depune eforturi consecvente pentru retragerea necondiţionată a trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene, a declarat premierul moldovean Pavel Filip într-un interviu pentru agenţia Ukrinform, informează sâmbătă Radio Chişinău. 

Pavel Filip a subliniat că Republica Moldova va continua să insiste asupra transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru într-o misiune civilă sub mandat internaţional. 

Premierul moldovean a subliniat că prezenţa trupelor străine pe teritoriul Republicii Modova contravine Constituţiei Republicii Moldova. 

"Este la fel de important şi Acordul privind retragerea trupelor şi muniţiilor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova, care a fost semnat încă în 1999, la summitul OSCE de la Istanbul, şi care până acum nu a fost îndeplinit", a precizat Pavel Filip. 

Premierul Republicii Moldova a făcut aceste declaraţii în contextul vizitei pe care o va întreprinde în 13 februarie la Kiev. În cadrul acestei vizite vor fi discutate, între altele, probleme ce ţin de conflictul transnistrean şi de relaţiile comerciale moldo-ucrainene.

AGERPRES

×