x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul turc: Există anumite dificultăţi în interiorul UE în finalizarea acordului asupra migranţilor

Premierul turc: Există anumite dificultăţi în interiorul UE în finalizarea acordului asupra migranţilor

17 Mar 2016   •   23:05
Premierul turc: Există anumite dificultăţi în interiorul UE în finalizarea acordului asupra migranţilor

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a declarat joi că există anumite dificultăţi în interiorul Uniunii Europene în finalizarea termenilor unui acord asupra migraţiei, dar a adăugat că speră într-un rezultat pozitiv la discuţiile de la Bruxelles vineri, informează Reuters.


"Vedem că există anumite dificultăţi în cadrul UE... în finalizarea acestor termeni (din propunerea Turciei)", a declarat Davutoglu reporterilor pe aeroportul din Ankara.

"Am discutat aceasta cu (cancelarul german) Merkel la telefon săptămâna trecută şi cu (preşedintele Consiliului European) Tusk când a fost la Ankara", a spus el, înainte de a pleca la Bruxelles.

Davutoglu, care se întâlneşte cu liderii UE vineri pentru a încerca finalizarea unei strategii pentru a opri fluxul de migranţi prin Turcia spre Europa, a declarat de asemenea că nu va accepta niciun acord care să transforme Turcia într-o "închisoare deschisă" pentru migranţi, notează Reuters.

"Nu vom accepta nicio propunere care va transforma Turcia într-o închisoare deschisă pentru migranţi. Toată lumea trebuie să ştie acest lucru... Noi sperăm că va fi un rezultat bun pentru Turcia, Uniunea Europeană şi migranţi", a spus el.

Sursa: Agerpres

×