x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa din Ungaria: Opoziţia din România i-a declarat război preşedintelui Băsescu

Presa din Ungaria: Opoziţia din România i-a declarat război preşedintelui Băsescu

de Istvan Deak    |    08 Apr 2012   •   07:45
Presa din Ungaria: Opoziţia din România i-a declarat război preşedintelui Băsescu

Opozitia din Romania i-a declarat razboi presedintelui Traian Basescu, este concluzia trasa de jurnalistii de la site-ul cotidianului Magyar Nemzet, mno.hu si de la nepszava.hu, dupa ce au urmarit desfasurarea, sambata, la Bucuresti, a congreselor PSD, PNL si PC de la Romexpo, ocazie cu care au fost adoptate rezolutii privind necolaborarea cu PDL si Traian Basescu s-a oficializat tandemul Victor Ponta - premier si Crin Antonescu - presedinte, pentru acest an electoral.

'Cele trei partide de opozitie, componente ale Uniunii Social Liberale, au adoptat, sambata, la congresul lor, o hotarare in care se arata ca nu vor colabora cu presedintele, respectiv, cu principala forta a Guvernului de la Bucuresti, Partidul Deomcrat Liberal, si isi vor uni fortele, pentru demiterea lor, in anul electoral 2012. Cele trei partide ale uniunii de opozitie, PSD, PNL si PC, au organizat, sambata, in aceeasi locatie, in pavilionul expozitional Romexpo, congrese separate, dupa care, aproximativ zece mii de membri ai celor trei formatiuni au participat la o mare adunare comuna', relateaza presa ungara. 'Partidele din USL au inclus, in hotararea congresului, si faptul ca vor desemna in comun candidatii pentru alegerile locale, iar candidatul lor la functia de premier va fi liderul social-democrat, Victor Ponta, iar la Presedintie, liderul Partidului Liberal, Crin Antonescu. Anterior acestui eveniment, Traian Basescu le-a propus partidelor de opozitie ca va renunta la ultimii doi ani ai mandatului sau, daca vor sprijini amendamentele constitutionale propuse de el, referitoare la legea electorala, care au ca scop reducerea, la 300, a numarului de parlamentari, trecerea la un parlament unicameral si la mandatul prezidential de patru ani. Seful statului a argumentat ca, in cazul acceptarii propunerii sale, concomitent cu alegerile locale, ar putea fi organizat si un referendum privind modificarea Constitutiei, iar alegerile prezidentiale ar putea fi organizate concomitent cu cele parlamentare, din noiembrie', mai scriu jurnalistii maghiari.

Uniunea opozitiei a respins propunerea, cu argumentul ca nu are incredere in Basescu, precizand ca, de modificarea Constitutiei, vor avea grija liderii ei, dupa alegeri, comenteaza jurnalistii ungari.

'Potrivit sondajelor de opinie, Uniunea Social Liberala, infiintata in februarie 2011, ar intruni aproximativ 50% din voturi, in timp ce popularitatea PDL, aflat la guvernare, se situeaza undeva la 20%', mai scrie presa ungara.

×
Subiecte în articol: presa ungaria usl basescu