x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşdintele ucrainean Petro Poroşenko, ţinta unui atentat cu bombă

Preşdintele ucrainean Petro Poroşenko, ţinta unui atentat cu bombă

14 Iun 2014   •   15:30
Preşdintele ucrainean Petro Poroşenko, ţinta unui atentat cu bombă

Un dispozitiv exploziv a fost descoperit, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în apropiere de poarta pe unde intră maşinile prezidenţiale, scrie ibtimes.co.uk. O sursă din interiorul Serviciului ucrainean de securitate a confirmat că președintele ucrainean Petro Poroșenko era ținta atentatului. Dispozitivul, format din mai multe grenade F-1 şi RGD, precum şi din submuniţii suplimentare şi un telefon mobil, a fost dezamorsat de pirotehniști.

"Dispozitivul a fost gasit in cursul noptii langa poarta pe care intra masinile prezidentiale. Era un recipient cu cinci grenade si un kilogram de piulite. Era un dispozitiv foarte puternic", a declarat sursa, care nu a dorit sa-si decline identitatea.

Bărbatul care a plasat dispozitivul exploziv a fost văzut, dar a reuşit să fugă, fără să mai aibă timp să pună dispozitivul în stare operaţională.

Petro Poroşenko (48 de ani) este al cincilea preşedinte al Ucrainei după proclamarea independenţei acesteia în 1991. După demiterea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici în luna februarie, preşedinţia Ucrainei a fost asigurată temporar de către preşedintele parlamentului, Oleksandr Turcinov.

Devenit preşedinte al Ucrainei în urma alegerilor anticipate de la 25 mai, cu peste 54% din sufragii, Poroşenko a preluat mandatul într-o perioadă dificilă, marcată de confruntări între forţele guvernamentale şi cele separatiste proruse în estul ţării, violenţe soldate cu cel puţin 180 de morţi începând de la 1 aprilie, potrivit unui bilanţ oficial.

×