x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele american Barack Obama condamnă atentatul "barbar" din Bulgaria

Preşedintele american Barack Obama condamnă atentatul "barbar" din Bulgaria

19 Iul 2012   •   07:17
Preşedintele american Barack Obama condamnă atentatul "barbar" din Bulgaria

Barack Obama a condamnat "atentatul terorist barbar" din Bulgaria, indreptat impotriva unor turisti israelieni. Numarul victimelor atacului din Burgas se ridica la opt, inclusiv un cetatean bulgar, a anuntat ministrul de Externe de la Sofia.

Barack Obama promite "tot ajutorul necesar" din partea Statelor Unite, pentru identificarea responsabililor atentatului din Burgas. "Aceste atentate impotriva civililor nevinovati, printre care si copii sunt complet revoltatoare", declara presedintele american intr-un comunicat.

"Condamn puternic atentatul terorist barbar de azi (miercuri) impotriva israelienilor in Bulgaria. Gandurile mele se indreapta catre familiile celor morti si raniti si ma rog pentru ei, precum si pentru cetatenii Israelului, ai Bulgariei si pentru toate statele ai caror cetateni au fost victimele acestui eveniment cumplit", mai spune seful Casei Albe.

Intre timp, Ministerul israelian de Externe a confirmat joi ca cel putin 31 de cetateni israelieni au fost raniti, dintre care trei sunt in stare grava. "Potrivit serviciul Magen David Adom (echivalentul israelian al Crucii Rosii), care a vizitat ranitii la fata locului, sunt 31 de raniti, dintre care 28 spitalizati la Burgas, iar alti trei, aflati in stare grava, au fost transferati la Sofia", declara pentru AFP Lior Ben Dor, un purtator de cuvant al Ministerului israelian de Externe.

Aceasta este prima confirmare oficiala israeliana a nationalitatii ranitilor in explozia de miercuri intr-un autocar cu turisti, care tocmai ajunsesera din Israel la Burgas, in Bulgaria. Ministerul israelian de Externe anuntase miercuri seara ca "majoritatea" ranitilor si mortilor sunt israelieni.

In momentul atentatului, turistii sositi din Israel la bordul unui avion charter urcau in autobuze, pentru a fi transferati in statiunea balneara de la nord de Burgas, precizeaza Ministerul bulgar de Interne.

Numarul victimelor atentatului terorist din Burgas se ridica la opt, inclusiv un cetatean bulgar, a anuntat ministrul de Externe de la Sofia, Nikolai Mladenov, citat de site-ul Novinite.com.




×