x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Bolsonaro, plângere la instanța supremă înainte de turul doi al alegerilor de duminică

Președintele Bolsonaro, plângere la instanța supremă înainte de turul doi al alegerilor de duminică

27 Oct 2022   •   20:45
Președintele Bolsonaro, plângere la instanța supremă înainte de turul doi al alegerilor de duminică
Sursa foto: Jair Bolsonaro/antena3

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, intenționează să facă apel la Curtea Supremă în legătură cu o decizie a autorității electorale cu doar trei zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, potrivit Reuters.

Apelul se va face în urma unei decizii a autorităților electorale care au respins plângerea sa privind reclamele de la un post de radio, sporind tensiunile cu doar trei zile înainte de un al doilea tur de scrutin pe care sondajele de opinie prevăd că este posibil să îl piardă în fața adversarului său de stânga.

De asemenea, Bolsonaro a întrerupt miercuri o călătorie de campanie și s-a întors în capitală, unde a convocat o întâlnire cu comandanții forțelor armate, a relatat presa braziliană. Acest lucru a sporit și mai mult îngrijorarea cu privire la posibile perturbări înainte sau după scrutinul de duminică, care îl va opune pe Bolsonaro fostului președinte Luiz Inacio Lula da Silva.

Sondajele de opinie din această săptămână arată că Lula conduce cu 5 sau 6 puncte procentuale, iar Bolsonaro nu a reușit să reducă din diferență în ultima săptămână a cursei electorale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jair bolsonaro