x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Braziliei cere ca Macron ''să-şi retragă insultele'' înainte de a discuta despre un ajutor din partea G7

Preşedintele Braziliei cere ca Macron ''să-şi retragă insultele'' înainte de a discuta despre un ajutor din partea G7

27 Aug 2019   •   18:03
Preşedintele Braziliei cere ca Macron ''să-şi retragă insultele'' înainte de a discuta despre un ajutor din partea G7

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat marţi că este gata să discute despre un ajutor din partea G7 pentru combaterea incendiilor în Amazonia doar după ce şeful statului francez Emmanuel Macron "îşi va retrage insultele", informează AFP.

"Întâi domnul Macron trebuie să-şi retragă insultele pe care le-a proferat la adresa persoanei mele", a declarat în faţa câtorva jurnalişti preşedintele brazilian, care evocă acuzaţiile preşedintelui francez conform cărora el "a minţit" asupra angajamentelor sale în materie de mediu.

"Întâi de toate, el m-a tratat drept mincinos şi apoi, potrivit informaţiilor mele, a declarat că suveranitatea asupra Amazoniei este o problemă deschisă", a declarat Jair Bolsonaro, înainte de a se întâlni cu cei nouă guvernatori ai statelor din Amazonia. "Înainte de a discuta şi de accepta orice din partea Franţei (...) (Emmanuel Macron) trebuie să-şi retragă cuvintele şi abia de atunci am putea discuta", a declarat preşedintele brazilian.

Luni seara, Brasilia a respins sec ajutorul de 20 de milioane de dolari propus de ţările din G7 pentru combaterea incendiilor în Amazonia, sfătuindu-l pe preşedintele francez "să se ocupe de casa sa şi de coloniile sale".

"Îi mulţumim (G7 pentru oferta sa de ajutor), însă aceste mijloace poate că ar fi mai utile pentru împădurirea Europei", a declarat şeful de cabinet al lui Jair Bolsonaro, Onyx Lorenzoni.

AGERPRES

×