x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Dumei de Stat: Situaţia de la Bucea este o încercare vicleană a Occidentului de a discredita Rusia

Președintele Dumei de Stat: Situaţia de la Bucea este o încercare vicleană a Occidentului de a discredita Rusia

05 Apr 2022   •   12:09
Președintele Dumei de Stat: Situaţia de la Bucea este o încercare vicleană a Occidentului de a discredita Rusia
Sursa foto: Hepta

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, spune că acuzarea Rusiei pentru uciderea a sute de civili din orașul ucrainean Bucea este o "încercare vicleană a Occidentului de a discredita Rusia", scrie Reuters.

"Situaţia de la Bucea este o provocare care vizează discreditarea Rusiei. Washingtonul şi Bruxellesul sunt scenariştii şi regizorii, iar Kievul actorii. Nu există fapte, doar minciuni", a precizat acesta, pe Telegram.

El a spus că filmările prezentate de autoritățile de la Kievb sunt "o înscenare şi un spectacol conceput pentru publicul occidental". Acesta acuză că "ţările NATO nu au nevoie de o investigaţie a ceea ce s-a întâmplat, ele au desemnat în prealabil vinovatul".

O dovadă în acest sens este că Marea Britanie a blocat de două ori o reuniune de  urgență a Consiliului de Securitate al ONU, solicitată de Rusia în legătură cu situaţia de la Bucea.

Orașul ucrainean se află la 30 km de Kiev și avea 37.000 de locuitori înainte de război. Localitatea a fost ocupată de forțele ruse din 27 februarie și până pe 30 martie. Kievul a transmis că este vorba  despre circa 340 de civili uciși. Cadavrele au fost anunțate de autorități câteva zile mai târziu. 

 

 



 

×
Subiecte în articol: Rusia duma de stat viaceslav volodin