x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Filipinelor ameninţă ambasadorii statelor Uniunii Europene cu expulzarea

Preşedintele Filipinelor ameninţă ambasadorii statelor Uniunii Europene cu expulzarea

12 Oct 2017   •   18:01
Preşedintele Filipinelor ameninţă ambasadorii statelor Uniunii Europene cu expulzarea

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte i-a ameninţat joi pe ambasadorii statelor Uniunii Europene că îi va expulza 'în 24 de ore', dacă reprezentanţii acestor state la ONU vor încerca să excludă ţara sa din Consiliul Drepturilor Omului pentru a sancţiona 'războiului antidrog' soldat până în prezent cu peste 7.000 de morţi în Filipine, transmite agenţia EFE. 

'Putem chiar mâine să tăiem canalul diplomatic şi să plecaţi din ţara mea în 24 de ore. Toţi !', a reacţionat Duterte după o recentă solicitare a organizaţiei Human Rights Watch (HRW) ca Filipinele să fie exclus din respectiva comisie. 

Preşedintele filipinez i-a acuzat de asemenea pe 'europeni' că 'se amestecă în afacerile interne ale Filipinelor' prin susţinerea campaniei HRW de încetare a operaţiunilor împotriva numeroşilor traficanţi de droguri. El a susţinut de asemenea că orice încercare de excludere a ţării sale din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va fi inutilă, întrucât Rusia şi China, membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, se vor opune. 

Preşedintele Rodrigo Duterte s-a remarcat adesea prin declaraţii foarte ostile la adresa liderilor occidentali, apelând uneori chiar şi la jigniri, cum a procedat într-o declaraţie în care a vorbit despre fostul preşedinte american Barack Obama. 

După ce SUA, Uniunea Europeană şi ONU l-au acuzat pentru execuţiile extrajudiciare, Duterte a reproşat acestora că nu înţeleg gravitatea unor probleme din ţara sa, precum traficul de droguri şi criminalitatea.

AGERPRES

×