x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Germaniei a demisionat

Preşedintele Germaniei a demisionat

17 Feb 2012   •   06:10
Preşedintele Germaniei a demisionat

UPDATE 12:06 - Presedintele Germaniei, Christian Wulff, care risca sa-si piarda imunitatea in urma unui scandal de coruptie, a anuntat ca demisioneza din functie. "Increderea concetatenilor mei este afectata. Din acest motiv, nu mai este posibil sa imi exercit functia. De aceea demisionez", a declarat solemn Wulff.

Citeste si Demisia presedintelui german, rezultatul presiunii din partea presei

Christian Wulff, cel mai tanar presedinte german

UPDATE 11:10 - Presedintele Germaniei isi va anunta astazi demisia din functie, informeaza agentia de presa germana DPA, care citeaza "surse bine informate". Wulff a anuntat ca va face o declaratie la ora locala 11.00 (12.00, ora Romaniei), la castelul Bellevue din Berlin. La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a anulat vizita pe care urma sa o efectueze vineri in Italia si va face o declaratie la ora 11.30 (12.30, ora Romaniei).

Procurorii din Hanovra au solicitat parlamentului german ridicarea imunitatii presedintelui Christian Wulff in urma scandalului de coruptie in care acesta a fost implicat, informeaza BBC News.

'Dupa o verificare exhaustiva a noilor documente si evaluarea articolelor din presa, parchetul din Hanovra estimeaza ca exista fapte suficiente pentru suspiciuni de incalcari ale legii sau de beneficii de avantaje" ale lui Wulff, a explicat intr-un comunicat Parchetul din capitala regiunii Saxonia inferioara.

Wulff nu a comentat acesta decizie, dar sustine in continuare ca este nevinovat, si ca doreste sa ramana in functie pe toata durata mandatului sau.

Christian Wulff este acuzat ca, in 2008, ar fi primit un imprumut privat de la sotia unui important om de afaceri. Presedintele a negat acuzatiile si a cerut personal unui cotidian german sa nu publice stirea.

In Germania, functia presedintelui este in principal onorifica, insa acesta este o autoritate morala.

×