x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Matthew. Preşedintele Hollande promite ajutorul Franţei pentru Haiti

Uraganul Matthew. Preşedintele Hollande promite ajutorul Franţei pentru Haiti

07 Oct 2016   •   22:27
Uraganul Matthew. Preşedintele Hollande promite ajutorul Franţei pentru Haiti

Franţa îşi mobilizează eforturile alături de partenerii şi aliaţii săi europeni pentru ajutorarea Haiti după trecerea uraganului Matthew, a anunţat vineri preşedintele Francois Hollande, citat de Xinhua.

În acest sens, Franţa va trimite în Haiti 60 de militari şi specialişti civili în securitate, precum şi 32 de tone de echipamente, printre care două instalaţii de purificare a apei, material de prim ajutor şi truse medicale, se arată într-un comunicat al preşedinţiei franceze.

Hollande şi-a exprimat "simpatia şi sprijinul pentru poporul haitian" şi a subliniat că "în prezent cea mai urgentă nevoie este asigurarea apei potabile pentru populaţie şi prevenirea riscurilor sanitare".

Miercuri, la cererea autorităţilor haitiene, un avion francez Falcon 50 a efectuat un zbor de recunoaştere în Haiti pentru a evalua distrugerile provocate de uraganul Matthew infrastructurii locale şi modalităţile de ajutorare a populaţiei. În Haiti, vântul cu viteze de până la 230 km/h însoţit de precipitaţii abundente a ucis 300 de oameni şi a lăsat zeci de mii fără adăpost. Bilanţul nu a fost totuşi la fel de tragic ca al uraganului Jane din 2004, când şi-au pierdut viaţa peste 3000 de haitieni. AGERPRES

×
Subiecte în articol: francois hollande haiti Uraganul Matthew