x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Mauritaniei, împușcat accidental de o patrulă militară

Președintele Mauritaniei, împușcat accidental de o patrulă militară

14 Oct 2012   •   14:05
Președintele Mauritaniei, împușcat accidental de o patrulă militară

Președintele Mauritaniei, Mohamed Ould Abdelaziz, a fost împușcat și rănit la o mână, aparent de către o patrulă militară care nu a recunoscut convoiul în care călătorea șeful de stat, informează BBC.

Președintele a fost operat de urgență și va călători în străinătate pentru tratament suplimentar. Potrivit ministrului Comunicațiilor din Mauritania, Hamdi Ould Mahjoub, a fost vorba de un accident, acesta infirmând știrea difuzată inițial de posturile mauritane de radio, în care se spunea că președintele a fost victima unui atentat.

"În drum spre Nouakchott, o patrulă militară a deschis focul asupra convoiului prezidențial, care nu fusese recunoscut. Cetățenii Mauritaniei pot sta liniștiți, președintele se simte bine. A ieșit din mașină pe propriile picioare și a intrat în spital fără dificultăți”, a declarat ministrul Comunicațiilor.

Potrivit unei surse medicale, președintelui i s-a scos un glonț din mână, acesta urmând să călătorească la Paris pentru tratament suplimentar. Alte surse, însă, spun că președintele ar fi fost împușcat în abdomen.

Președintele Abdelaziz a preluat puterea țării vest-africane în 2008, în urma unei lovituri de stat. Acesta a câștigat alegerile desfășurate un an mai târziu. Abdelaziz este bine văzut de puterile occidentale, fiind un oponent al facțiunilor islamiste din această regiune. Mauritania s-a implicat într-o acțiune militară, anul trecut, alături de țara vecină Mali împotriva facțiunilor islamiste care încearcă să preia puterea în zonă.

Anul acesta, Mali a fost divizată în urma luptelor, islamiștii ocupând porțiunea de nord a țării. 

×